Sunday, October 30, 2011

В майбутньому нас будуть споювати методами вірусного маркетингу

Недавно в твітері я натрапив на віруснячок, який просуває один алкогольний бренд. Рекламну кампанію приурочили до Хелловіна, в ній поєднали елементи вірусного маркетингу та вже звичних веб-конкурсів.
вірусний маркетинг в алкогольному бізнесі
Вірус полягає в тому, що кожен може завантажити своє фото та згенерувати відео-ролик "з собою" в головній ролі, де танцюють зомбі. Суть конкурсу в тому, щоб зібрати якнайбільше голосів за своє відео через соціальні мережі.

За 5 днів вже прийняло участь 710 чоловік. Найактивніший зараз має 172 голоси, а в середньому кожен учасник приніс десь по 10-ть лайків/твітів…

Якщо проаналізувати прикинути на око приблизну вартість такого проекту та вищенаведену статистику, то очевидно, що ціна одного унікального відвідувача буде досить високою. Вірусний маркетинг був і залишається одним з найдорожчих видів просування. Але вся фішка в тому, що в них нема вибору. Чому? Зараз поясню.

Ринки реклами все більше перекочовують з традиційних ЗМІ до інтернету. Тож за них скоро відбуватимуться великі битви і алкоголь нам будуть нав’язувати так само нагло, як і на екранах телевізора після 21:00. Тепер, яким чином можна просувати продукт в інтернеті:

SEO – не матиме бажаного результату. Ви часто набираєте в гулі «ром», «горілка» і т.д.?
PPC – більшість серйозних систем контексту забороняють рекламу алкоголю, навіть таргетована реклама Вконтакті забороняє.
Банерна реклама – надіюся, що ресурс, який себе поважає не буде поміщати таку рекламу, хоча це спірний момент.

Висновок: в майбутньому нас будуть активно споювати саме з допомогою вірусного маркетингу.

Зрозуміло, що реклама горілки буде і на сайтах новин (які себе не поважатимуть), на різних трешово-розважальних ресурсах, але в алкогольному бізнесі крутяться дуже великі гроші, тому саме вони матимуть змогу інвестувати значні суми в такий дорогий напрямок, як вірусний маркетинг.

Також мені здається, що скоро вони почнуть вести активні кампанії управління онлайн репутації в соціальних медіа, блогосфері та на форумах.

Читати далі...

Wednesday, October 12, 2011

Error bX-lk6kyq in Blogger (simple solution)

error bX-lk6kyq
Recently I got an error bX-lk6kyq in my blogger account. I looked for solution on forums but most of topics was started but without answers and all comments was like these: "me too, help me, plz", "how do I solve this problem?" etc.

Here is the simple solution for error bX-lk6kyq

Copy and paste this address http://draft.blogger.com/ in url address bar. Then click the drop down menu in the left of "View Blog" and then select "Settings". On the new page, select "Language and formating". Then change the language you normally use with the new language. You can just switch American English to British or Australian.

Then try to view your blog.

If you found another error, you had to try to change url template. Now you should found url blog bringing back again.

Good luck, bloggers!

Читати далі...