Friday, March 25, 2011

Новини уанету: з'явилася соціальна мережа, присвячена ОСББ

В Україні з'явилася перша спеціалізована соцмережа для співвласників багатоквартирних будинків та їх об'єднань ПроОСББ.інфо.

Про проект

Учасники мережі мають доступ до оперативної інформації в галузі ЖКГ, отримують консультації від професіоналів, проходять он-лайн навчання, обмінюються досвідом та історіями успіху, реалізовують спільні проекти.

Соціальна мережа ПроОСББ.інфо покликана стати платформою для горизонтальної комунікації і взаємодії співвласників багатоквартирних будинків з метою формування спільних інтересів, їх активного просування та захисту.

Позитивні сторони

Даний проект дуже мені сподобався якістю виконання. Відзначу сильні технічні сторони сайту:
  1. Простий та зручний дизайн;
  2. Приємні кольори;
  3. Україномовність «по замовчуванню»;
  4. Можливість авторизації через акаунти найпопулярніших соц.мереж;
  5. Dofollow посилання в статях на блогах :)
Ще сподобалося як вирішили проблему дублювання контенту при багатомовності – посилання на російську версію версію - nofollow, тобто пошуковий робот  взагалі не бачить російськомовний інтерфейс. Адже статті там ті ж самі, тільки пункти меню другі, з точки зору дядька Гугла, - це було б не добре – double content – можна попасти під фільтр. Тому, розробники соцмережі все передбачили і виключили російські сторінки з індексу.

Що не сподобалося?

  1. Логотип – не те щоб простий, а більше примітивний (імхо);
  2. З точки зору SEO – вміст html тагів title зовсім не оптимізований і часто дублюється. А це не добре :(

Хто створив цю соціалку?

Створенням цієї соціальної мережі завдячуємо громадській організації «Демократичний Альянс» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

У «Демократичному альянсі» відзначають, що мережа буде корисною для консультаційних центрів по створенню ОСББ, підрозділів житлово-комунального господарства місцевих органів влади, діючих об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та ініціативних груп, які бажають створити ОСББ у своєму будинку.

1 comment:

  1. Як на мене цього проекту зараз головне не SEO та дизайн, а донесення інформації до споживача. Хоча погоджуюся, що якісний дизайн і title і т.д., дали би кращий результат для кінцевої цілі.

    ReplyDelete