Tuesday, February 22, 2011

Кариби отримують нові доменні зони (.BQ .CW .SX)

Міжнародна організація по стандартизації ISO повідомила, що так звані голландські острови Карибського басейну отримають нові інтернет-суфікси (власні доменні зони). У минулому році ISO повідомила про те, що для Антильських островів передбачені нові домени (раніше існував лише суфікс .AN).

В ISO було прийнято рішення про те, що острови Бонайре, Сінт-Естатіус і Саба отримають нову доменну зону .BQ, острів Кюрасао отримає суфікс .CW, а острів Сент-Мартін - .SX.

domain sx

Особисто я прогнозую, що веб-майстри всього світу стануть активно купувати домен .SX під адалт проекти (розшифровуючи «SX» як секс). А це буде непогана інвестиція в економіку острова, де кількість населення складає всього 32 тисячі чоловік. Цього висновку я дійшов, проаналізувавши динаміку продаж доменів .WS та .TV.

Домен .WS - офіційно це інтернет-простір Західного Самоа, але більшість тих, хто купує собі домени в цій зоні розшифровують .WS, як "web site". Тому кількість охочих мати такий домен дуже велика.

Це ж саме стосується зони .TV, офіційно, - це регіональний домен Тувалу, але на ділі їх скупляють телеканали. За прикладами не треба далеко ходити - навіть регіональний рівненський телеканал «Рівне 1» має свій домен в цій зоні (rivne1.tv).

0 comments:

Post a Comment