Friday, September 26, 2014

5 правил створення ефективної афіші від Братів Капранових

П'ять правил створення ефективної афіші, анонсу чи оголошення про подію.
Розроблено нами за результатами тривалого спостереження у Фейсбуку.

1. Вкажіть дату події. На помітному місці та великими літерами. Число, місяць і бажано день тижня. Ви не повірите, скільки оголошень не мають дати або зашифровують її так, що не зрозуміти.
2. Вкажіть час події. Одразу біля дати. Це зручно і просто, але чомусь часто забувається.
3. Вкажіть місце події. Назву закладу, вулицю і номер дому, а якщо оголошення у інтернеті - то ще й місто. Адреса і місто - ахілесова п'ята більшості оголошень. "Сьогодні" та "зовсім поруч" - цього не досить.
4. Зазначте умови участі - безкоштовно чи за гроші, як зарезервувати місця, як купити квитки, зареєструватися тощо, в інтернеті обов'язково лінк. Бажано, щоб процеси реєстрації та замовлення були якнайпростішими.
5. Ну і нарешті, з оголошення потенційний глядач повинен зрозуміти, що буде відбуватися. Тобто жанр, учасники тощо. Цей пункт виконати найскладніше, але завжди перевіряйте своє оголошення на людях, які взагалі не в курсі - якщо вони зрозуміють, значить можна розміщати.

Звісно, дотримання цих правил не гарантує повних залів, але недотримання хоч би одного з них сприяє залам порожнім. Бог на поміч!

Читати далі...

Monday, September 8, 2014

Мій Ice Bucket Challenge в підтримку добровольців на війні



Поки ми приймаємо виклики від друзів і знаходимо сміливість на секунду облитися крижаною водою, то хлопці з добровольчих батальйонів - прийняли виклик сумління і знайшли сміливість піти в пекло, і часто там обливаються потом і кров'ю. Тому пропоную підтримати їх.

Збір коштів на амуніцію розвідникам Добровольчого батальйону УНСО. Карта приват: 4149497812839852 (Хом'юк Ярослав).

Всі приходи на карту тут http://bit.ly/na-kartu
Список потреб тут: http://bit.ly/unso-need
Читати далі...

Monday, September 1, 2014

Аукціон на підтримку армії зібрав 150 тисяч гривень

Сьогодні благодійний аукціон "Свій за свого" ( facebook.com/svij.za.svogo ) перетнув позначку в 150 000 грн (на момент написання матеріалу вже зібрано 151 800 грн). З цим я вітаю засновника цієї чудової ініціативи - історика з Запоріжжя Еда Андрющенка. Також дякую усім, хто виставляє лоти та купує їх. Українці, ви чудові!

Сторінка аукціону в фейсбуці має вже близько 3,5 тис підписників, але може хто ще про нього не знає, то опишу в двох словах. Все просто: будь-хто може надати якусь цікаву унікальну річ: високоякісний хендмейд, антикваріат, картини, старовинні книги і т.п. А всі виручені кошти підуть на допомогу армії через перевірених волонтерів.

Я теж виставляв лот і це принесло нашій армії 450 грн:

Остання виграшна ставка була 200 грн, але благодійник прислав аж 450 :) Добрим людям потрібно відповідати добром, тому в посилку я поклав ще одну банкноту - 100 крон Австро-Угорської Імперії. Приєднуйтеся до аукціону, поставимо високу ціль - зібрати мільйон! Слава Україні!
Читати далі...