Tuesday, July 13, 2010

Переваги та недоліки dofollow блогу

В минулому пості ми говорили що таке DoFollow блоги та як перетворити свій блог на блогспоті так, щоб лінки в коментарях передавали вагу сайтам авторів. Тепер поговоримо про переваги та недоліки DoFollow руху.

Основні мінуси DoFollow блогу:

1). Можливе зменшення PR

Через лінки в коментарях відбувається витік PR вашого блогу і його значення може дещо впасти. Але враховуючи те, що з недавніх пір Google по іншому враховує nofollow, то і з блогів із закритою індексацією посилань вага просто відмінусується за кожен лінк, але при цьому передасться в нікуди, тобто, PR «самознищується»। У випадку, якщо ви, взагалі, не хочете втрачати вагу, то мусите заборонити лінки в коментарях.

2). Зменшення вартості посилань на біржах

Якщо ви монетизуєте свій блог через продаж ссилок на біржах (SAPE, LinkFeed), то перетворення блогу на DoFollow може погано вплинути на прибуток। У вас збільшиться кількість зовнішніх посилань на сторінці – це негативно впливає на формування ціни при продажі лінків.

3). Спам і низька якість контенту

Спамери можуть перетворити ваш ресурс в смітник, і нормальному читачеві буде нецікаво знаходитися на такому сайті. Вам доведеться затрачати немало часу на модерацію DoFollow блогу. Буває і таке, що з сотні коментарів тільки один – два цікаві і по темі, але не варто розчаровуватися. Нормальні читачі є завжди і їх кількість не залежить від поганих коментарів.

4). Заспамленість призводить до фільтрів і навіть бану в Google і Яndex

Одним з головних мінусів є засмічення блогу великою кількістю посилань. Можливість залишити лінк будь-якій людині і необмежена кількість вихідних зовнішніх посилань однозначно трактуються Гуглом і Яндексом як ресурс, не обов'язковий до знаходження в індексі. Простіше кажучи, якщо не приділяти належної уваги модерації, то є високий ризик отримати бан або фільтр в пошукових системах.

Основні плюси DoFollow блогів:

1). Додаткове залучення трафіку

Багато відвідувачів прийде на ваш сайт саме для того, щоб заробити ссилку. І те, що ваш блог є DoFollow буде ключовим в залученні цієї категорії користувачів.

2). Збільшення часу перебування користувача на сайті

Ставте жорсткі умови в правилах коментування. Тільки коментар, що має пряме відношення до статті має пройти модерацію. В такому випадку, поки відвідувач прочитає статтю та напише коментар, то пройде немало часу. А чим довше користувачі перебувають на сайті – тим краще для формування видачі гугла.

3). Створення нового контенту

Третім плюсом є створення нового контенту. Часто серед коментарів можна почути цікаві думки, а дискусії можуть бути цікавішими за саму статтю. В результаті ви отримуєте новий контент, який буде приносити трафік з ПС.

Також перевагою є те, що відвідувачі можуть дозволити собі більш живу мову в написанні коментарів, яка була б недоречною для автора блогу. Статистика запитів до Гугла свідчить, що при пошуці користувачі часто використовують сленг, суржик, роблять опечатки і т.д. А такі низькочастотні ключові слова, самі по собі, розсіюються по сайту при коментуванні.

4). Отримання додаткових посилань на свій DoFollow блог

Після того як ви перетворите свій NoFollow блог на Do, то на вас постійно будуть з’являтися нові лінки із постів зі списками DoFollow блогів.

SEO-висновки:

Легкість отримання зворотного посилання на свій сайт приваблює користувачів до написання коментаря, незважаючи на низьку ефективність цього лінка. З одного боку, блоги з DoFollow отримують велику кількість коментарів і стають популярними, а також не доведеться дорікати своїх читачів за рекламні посилання на їх сайти, тому що більшість із них діють за всіма законами справедливості і логіки: блогеру – контент, спам еру - лінк.

0 comments:

Post a Comment