Monday, November 22, 2010

По домену .УКР рішення приймуть "з дня на день"

Найближчим часом український уряд може прийняти рішення по національному домену верхнього рівня .УКР. При позитивному вирішенні даного питання призупинена процедура делегування домену буде відновлена. Про це кореспонденту ЛІГАБізнесІнформ розповів директор Українського мережевого інформаційного центру (УМІЦ) Юрій Гончарук.

"З дня на день ми очікуємо позитивного рішення уряду по домену .УКР. Справа в тому, що подача заявки на створення домену верхнього рівня ICANN можлива тільки у випадку, якщо є підтримка національного уряду. За великим рахунком, така підтримка уряду була 16 листопада минулого року ", - зауважив Ю. Гончарук.

За його словами, процес у минулому році був припинений через те, що втрутився Держкомітет з інформатизації та на власний розсуд прийшов до висновку, що подача і створення домену .УКР є, з точки зору тоді ще голови комітету, передчасними.

"Ми знали про те, що належить реорганізація комітету та повторно звернулися з роз'ясненням ситуації і в знов створений комітет з проханням, щоб вони підтримали це питання в уряді. Ми очікуємо цього рішення з дня на день. Рішення приймається прем'єр-міністром, швидше за все, воно буде виражено в офіційному листі уряду з його позицією. Ми очікуємо, що рішення буде позитивним ", - зауважив глава УМІЦ.

При позитивній відповіді уряду призупинена процедура делегування домену .УКР буде відновлена ", - розповів Ю. Гончарук, додавши, що для України делегування такого домену було б дуже корисним. Одним з аргументів на користь такої впевненості є те, як активно проходить реєстрація в російському .РФ (за тиждень 500 тис. реєстрацій).

"Тут справа навіть не в цифрах, а в тому, що людям це цікаво. У 2004 році спільно з росіянами ми виступали за створення кириличних доменів верхнього рівня, при цьому вислуховували значну кількість критики на адресу і Координаційного центру .RU і на нашу адресу. Нам неодноразово говорили, що це нікому не потрібно. І зараз темпи реєстрації в .РФ - це гарна відповідь тим висловлюванням. При цьому український домен ще більш універсальний, ніж .РФ, оскільки він передбачає можливість реєстрації доменів як українською, так і російською мовами", - зауважив Ю. Гончарук.

Нагадаємо, 11 листопада в російському національному домені верхнього рівня .РФ стартувала відкрита реєстрація. За першу добу в доменній зоні було зареєстровано 240 тис. доменних імен, а на 12:00 12 листопада 2010 в домені .РФ зареєстровано 258 431 доменне ім'я.

Читати далі...

Wednesday, November 10, 2010

Як розкручувати сайт в офлайні. seo та графіті.

Розкрутка сайту - це не тільки внутрішня оптимізація та лінк білдінг. Термін розкрутка - значно ширший. Сайт може зовсім не бути оптимізованим, але гарно розрекламованим в оффлайні, тому він буде розкрученим.
Графіті - це теж один з методів популяризації свого веб-ресурсу.
Раніше я думав, що розкручувати сайт з допомогою графіті можна тільки на якусь політичну тематику. Так робило Братство, ВО "Тризуб", ВО "Свобода".
Що ж стосується будь-якої комерційної тематики, то тут важче і не завжди доцільно розмальовувати стіни іменем вашого домену.
Та на приведених фото якраз яскравий приклад ефективної розурутки через графіті туристичного сайту курорта Піщане - peschanoe.net.
Кругом на видних місцях пляжів та по самому містечку власники ресурсу намалювали графіті, які рекламують peschanoe.net.
Читати далі...