Friday, February 19, 2016

Історія фейку, що Дейл Карнегі покінчив життя самогубством чере самотність

У всьому світі Дейл Карнегі - це поважний і визнаний письменик, автор бестселлера "Як завойовувати друзів і впливати на людей". В англомовному інтернеті нема конспірологій про його смерть. Тільки в рунеті, повному духовних скрєп, з року в рік шириться інформація:

"Несчастный Дейл Карнеги покончил жизнь самоубийством в полном одиночестве, преданный всеми своими друзьями и отчаявшимся оказать хоть какое-то влияние на людей."

Фейк був запущений одним пікап-гуру (круте джерело), далі внесений в російську вікіпедію і з неї ця качка розлетілася по соцмережах і блогах.

Нью-Йорк Таймз в день смерті Карнегі написали просто: був старий, хворів і вмер, залишилася трирічна донечка і старша від попереднього шлюбу. Навіть гугл каже: Не знайдено жодного документу по запиту "dale carnegie died alone".

Але ж Вася Пупкін на сайті 123russia-v-pupkin.livejournal. com пише: "когда читал его книгу закралась мысль о том, в порядке ли он. а теперь узнал что самоубийца от одиночества. и не для нашего менталитета эта книга писана!11".

І все було б чудово, якби скрєпи про металітет залишалися за порєбриком. Але ви ж репостите це в мою стрічку. Не треба так.

0 comments:

Post a Comment