Monday, April 21, 2014

Порівняння сайтів СБУ, ФСБ, ФБР та Моссаду

Дивні спостереження. Великі тенденції виявляються у дрібницях. Наприклад, якщо порівняти частоту повідомлень на сайті ФСБ і СБУ.

Останні повідомлення на сайті ФСБ датовані 1.04 (перекриття каналу надходжень крупних партій наркотиків), 20.03 (дві новини - про викриття фактів контрабандних поставок зброї і про тимчасове обмеження прикордонною службою руху на україно-російському кордоні), 28.02 (підсумки роботи ФСБ за зверненнями громадян) і далі приблизно з такою ж частотою: 19.02 - 24.01 - 29.11.

Таке враження, що прес-служба найстрашнішого органу "вєлікой Расєї" працює тупо для галочки. Не знаю, чим вони там взагалі займаються. Орган, який прагне працювати в інтересах суспільства має показувати якомога більше реальних результатів та прозорості. Але в Росії очевидно, суспільство працює в інтересах ФСБ. Тому можна і не паритись. "Батя працює, батя знає, що він робить"

СБУ в цьому плані відпрацьовують чудово - кожного дня по 3-5 новин. Враховуючи, що питання довіри до таких органів в Україні дуже болюче, то це важливо. Це моссад може дозволити собі зовсім не мати новин про свою діяльність на своїй сторінці. ВІн і так користується безпрецедентною підтримкою населення через відому високу ефективність своєї роботи.

Але серед ресурсів "профільного" спрямування мені більш до вподоби сайт ФБР. В них дуже багато різної інформації - і про структуру, і про принципи роботи, і про викриті злочини, і про злочинців, інтерв`ю, поради. Навіть дивно, як така потужна структура із достатньо високим рівнем закритості роботи, примудряється знаходити так багато інформації, яку можна публікувати і - головне - яку цікаво і корисно читати. Мені саме такий citizen-friendly формат здається найбільш доречним для силової структури такого рівня. Але це дуже велика робота, яка має робитись надзвичайно якісно.

Будемо над цим працювати. Звичайно, якщо суспільство підтримає концепцію Антикорупційної служби, яку ну дуже не хочуть підтримувати депутати.

Аліса Пивоварчик (Антикорупційне Бюро України).
Читати далі...