Wednesday, October 16, 2013

Стартап по-українськи: Інтернет-магазин для ув'язнених


Такий стартап міг народитися лише в країні, яка стоїть однією ногою в 21 столітті, а іншою - в темному середньовіччі (в гіршому значенні цього слова). Як в тій казці "ні боса, ні взута" наша держава, з одного боку, володіє досить розвинутим населенням з високим ступенем проникненості інтернету, з іншого - її пенітенціарна система має багато спільного з ГУЛАГом. 

Все ж варто визнати, що цей сервіс вирішує реальні проблеми людей. Родичі засуджених можуть передавати їм продукти харчування та предмети першої необхідності, не виходячи з дому. Тим самим родич не витрачає час і гроші на проїзд і доставку передачі. Але ціни в магазині завищені і контролюють цей бізнес свої люди. Високі технології переплелися з бюрократією і кумовством.

Реклама: купуйте насіння та добрива на Дачник.UA

Ось асортимент онлайн-магазину для в'язнів:

  • основні продукти харчування; 
  • побутова хімія; 
  • засоби особистої гігієни; 
  • предмети першої необхідності. 

Тобто, все те чим мала б їх забезпечити держава. Хоча б в обмін на їхню працю на зонах. 

Інтернет-магазин для ув'язнених міг ще виникнути в Росії, чи латинській Америці. Але ця ідея зовсім не актуальна для США, чи розвинутих країн Європи. Там і так добре годують в'язнів і забезпечують засобами особистої гігієни та предметами першої необхідності.

Вслід за українською новацією, росіяни теж відкрили подібний проект для в'язнів московських СІЗО.
Читати далі...

Tuesday, October 8, 2013

Zippo піариться на Олімпійському вогні, який погас у Кремлі

SMM відділ компанії Zippo зробив непоганий піар на Олімпійському вогні, що недавно погас у Кремлі. Ось так зараз виглядає фейсбук сторінка компанії.
Нагадаємо, напередодні, коли Олімпійський вогонь був доставлений до Москви з Греції, він згас під час церемонії на Червоній площі. Тоді «повернути» вогонь допоміг співробітник служби безпеки - за допомогою запальнички Zippo. Якщо хтось ще не бачив, то ось відео:
Читати далі...

Friday, October 4, 2013

Google запускає Web Designer, візуальний редактор HTML5

Сервіс Web Designer призначений для розробки інтерактивної реклами та сайтів на HTML5. На вигляд це щось середнє між візуальним HTML редактором та програмою для відео монтажу.



Завантажити бета-версію ви можете тут. Особливістю Web Designer є те, що продукти створені в ньому будуть кросплатформені - і добре працюватимуть як на ПК так і на мобільних пристроях.
Читати далі...

Thursday, October 3, 2013

Що таке преміум-букви в іменах доменів?

Поняття преміум - букв пов'язано зі спробою провести оцінку доменів, грунтуючись на умовній цінності букв з яких вони складаються .

Домени, що представляють собою ключове слово або популярну абревіатуру цінні самі по собі, без урахування букв з яких він складається.

Перш ніж розглянути букви за ступенем їхньої популярності, корисним буде дізнатися усталені позначення коротких доменів.

Часто зустрічається, наприклад, таке позначення: LLL.com . Це означає, що перед нами трибуквений домен в зоні .COM. Крім літери "L" для позначення домену можуть використовуватися літери "C", "V", "N" і "S". Ось що всі ці букви означають для домейнерів :

L - будь-яка буква;
C - будь-яка приголосна буква;
V - будь-яка голосна буква;
N - будь-яка цифра;
S - будь-який символ .

Така система дозволяє, не оприлюднюючи ім'я домену, повідомити своїм колегам вигляд, а значить і приблизну вартість обговорюваного домену. Також, у разі продажу безлічі доменів, продавець може для зручності об'єднати їх в групи залежно від складових символів .

Виділяють наступні групи букв:

супер-преміум (super premium) - A, E, I, C, S, P, M, D, T;
преміум (premium) - A, B, C, D, E, F, G, H, I, L, M, N, O, P, R, S, T;
середні (middle quality) - J, K, U, V, W;
погані (lower quality) - Q, X, Y, Z.
Неважко помітити, що подібний поділ, перш за все, пов'язаний з частотою вживання (популярністю) тієї чи іншої літери.

Крім складу літер, на цінність домену впливає порядок букв в доменному імені. Більш цінними вважаються домени з повторюваними літерами або групами літер.
Читати далі...