Wednesday, April 3, 2013

Метт Каттс про платні посилання та наслідки


В останньому відео для вебмайстрів за участю Метта Каттса знову була піднята тема платних посилань. На цей раз мова зайшла про наслідки, які можуть зачепити невинні сайти у випадках, коли на них ведуть посилання з сайтів, спійманих на продажу та покараних пошуковою системою.

Питання, яке було задане Метту Каттсу, звучало так:
Якщо певний сайт, з якого є посилання на мій сайт, отримав покарання за платні посилання, то чи постраждає мій сайт від цього? 
За словами Метта Каттса, у випадках виявлення сайтів, які продають посилання, знижується PageRank на 30-50%. Це служить показником того, що Google втратив довіру до цього домену. Крім того, зазвичай в результаті цього сайт втрачає здатність збільшення PR. А що ж буде у випадку, якщо покараний сайт, що продає посилання, на якому є посилання на ваш сайт? Ви можете не турбуватися. Найбільш вірогідний сценарій: посилання з сайту, спійманого на продажу, просто втрачають свою цінність. Якщо до покарання сайту, що продає посилання, ви отримували з нього трохи PR, після втрати довіри до нього ви просто перестанете отримувати вигоду від посилань з цього сайту. Ніякого суворого покарання (на кшталт зниження позицій) ваш сайт не понесе, заспокоїв вебмайстрів Метт Каттс.
Читати далі...