Tuesday, November 19, 2013

Як уникнути блокування частин дизайну сайту антивірусами

Сьогодні відкрив один зі своїх сайтів на чужому комп'ютері і побачив, що не відображається більшість іконок. Це антивірус AVG помилково сприйняв їх за рекламні блоки і заблокував.

Я загуглив "antivirus usage statistics" і був вражений. Статистика користування антивірусами говорить, що близько 9% світового ринку займають продукти від AVG (AVG Anti-Virus Free Edition 2013, AVG Internet Security 2013, AVG Anti-Virus Free Edition 2012).

Вони значно випереджають Kaspersky, Norton та ESET. Попереду лише продукти від Avast та Microsoft. Зрозумівши, що цим антивірусом користується значна частина людей, довелося шукати рішення як виправити блокування іконок.
Виясняючи причину чому AVG сприймає звичайні іконки за рекламу, я перепробував купу варіантів їх розміщення та методів підключення. Експериментував з регіонами виведення, але і в футері, і в хеадері, і в бокових панелях, і, навіть, по середині сайту іконки блокувалися. Підключав як background в div через CSS. Але це теж не подіяло.

Рішення на диво просте, файли з іконками лежали на сервері в папці banners. Зміна директорії все виправила :)

Тому ніколи не називайте зображення, які використовуєте в дизайні сайту, словом banner. Хто його знає, може антивірусу десь привидиться реклама :)

0 comments:

Post a Comment