Thursday, October 3, 2013

Що таке преміум-букви в іменах доменів?

Поняття преміум - букв пов'язано зі спробою провести оцінку доменів, грунтуючись на умовній цінності букв з яких вони складаються .

Домени, що представляють собою ключове слово або популярну абревіатуру цінні самі по собі, без урахування букв з яких він складається.

Перш ніж розглянути букви за ступенем їхньої популярності, корисним буде дізнатися усталені позначення коротких доменів.

Часто зустрічається, наприклад, таке позначення: LLL.com . Це означає, що перед нами трибуквений домен в зоні .COM. Крім літери "L" для позначення домену можуть використовуватися літери "C", "V", "N" і "S". Ось що всі ці букви означають для домейнерів :

L - будь-яка буква;
C - будь-яка приголосна буква;
V - будь-яка голосна буква;
N - будь-яка цифра;
S - будь-який символ .

Така система дозволяє, не оприлюднюючи ім'я домену, повідомити своїм колегам вигляд, а значить і приблизну вартість обговорюваного домену. Також, у разі продажу безлічі доменів, продавець може для зручності об'єднати їх в групи залежно від складових символів .

Виділяють наступні групи букв:

супер-преміум (super premium) - A, E, I, C, S, P, M, D, T;
преміум (premium) - A, B, C, D, E, F, G, H, I, L, M, N, O, P, R, S, T;
середні (middle quality) - J, K, U, V, W;
погані (lower quality) - Q, X, Y, Z.
Неважко помітити, що подібний поділ, перш за все, пов'язаний з частотою вживання (популярністю) тієї чи іншої літери.

Крім складу літер, на цінність домену впливає порядок букв в доменному імені. Більш цінними вважаються домени з повторюваними літерами або групами літер.

0 comments:

Post a Comment