Thursday, September 20, 2012

Основи SEO для новачків


Про те, що існує таке собі SEO, сьогодні чули всі. Але одна справа чути, а інше знати, що ж це таке. Пропоную вам подивитися 15-ти хвилинний ролик про основи просування сайтів. Після його перегляду ви будете розуміти, що таке SEO, як пошукова оптимізація може допомогти вашому бізнесу і чому SEO відіграє таку важливу роль. Крім того, вас не будуть лякати такі поняття як «індексація», «релевантність», «ключові слова» та інші розумні вирази :)

Я, звичайно, підтримую поширення якісного україномовного контенту, але все ж є одне зауваження - в перекладі автори приписали чуваку з Сеомозу свою рекламу :) Але то таке. Приємного перегляду.
Читати далі...

Monday, September 17, 2012

Українські іконки соцмереж (оновлено)

Намалював в українському стилі іконки до найпопулярніших соціальних мереж. От тепер ділюся з вами, можете брати на свої сайти. Тут вам і бандерівський фейсбук, і козацький твітер з оселедцем, і насильно українізований VK, а також однокласник у вишиванці :)
іконка facebook іконка twitter іконка вконтакті
Також доробив іконку для youtube: іконка youtube
До цієї колекції пасує rrs у вигляді соняшника, який гуляє по всіх стоках:
іконка rss
Всі зображення мають висоту 128 пікселів, ширина різна. Можете модифікувати як вам заманеться.

Крім вільного поширення, для моїх читачів є ще одна приємна річ :) Іконки робилися спеціально для інтернет-магазину вишивки майстрині Галини Олещук. І для вас, друзі, є ексклюзивна можливість купити там товари зі знижкою в 10%. Для цього при оформленні замовлення введіть код на знижку:
ya-sf-ic
Читати далі...

Monday, September 10, 2012

Все, що ви хотіли знати і боялися запитати про інфографіку

Відео з конференції Digital October. Виступ Андрія Скворцова з майстер-класом про інфографіці і мистецтві представлення даних в зручному і наочному форматі.
Читати далі...

Wednesday, September 5, 2012

Сліпа віра українців у Google

Недавно в одній дискусії на Facebook Федір Гонца зачепив доволі цікаву тему, яка в декого може викликати когнітивний дисонанс :)

Велика кількість українців сприймають Яндекс, ледь не як частину концепціїї "русского мира". Натомість, Google здається нам чимось рідним і своїм. Мало того, мені траплялися недалекі люди, які думали, що Google.com.ua - українська пошукова система.

Виходить ми надаємо перевагу Google не тільки через раціональні причини (зручності і переваги), а й суто на ірраціональному рівні.

Отже, бачимо, що в системі координат "свій-чужий", ми несвідомо сприймаємо Гугла, як свого і Яндекса, як чужого. Але чи так воно є насправді? Давайте дамо відповіді на деякі ключові запитання.
Хто власники?
Обидві компанії належать міжнародному капіталу.

Яка цільова аудиторія щодо географії?
Google - увесь світ (мінус Китай). Яндекс - в першу чергу СНД.

Хто розробляє сервіси для України?
В Google.Україна люди в основному займаються питаннями продажу контекстної реклами, розробки ведуться по всьому світу, але не в нас :( Натомість Яндекс.Україна має чималий штат розробників, а не тільки маркетологів.

Напрошуються висновки...
Обидві компанії міжнародні, а відмінності, які стосуються України - це те, що в  Гуглі сервіси для нас пишуть індуси, а  в Яндексі - українці для українців :)

Зараз, коли все розкладено по поличках, мозок каже, що більш своїм є Яндекс, але це так по-українському в прийнятті рішень віддавати перевагу серцю. Тому я й далі користуюся Гуглом :)

Читати далі...