Tuesday, February 28, 2012

Ангела Меркель: "Українські журналісти найтупіші"

На Всесвітньому Великому Форумі «Засоби Маніпулювання Інформацією 2012» з провокативною заявою виступила федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель. «Українські журналісти найтупіші у світі!» - заявила вона. Натомість, у дискусію вступив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, він дав жорстку відповідь: «Це неправда і підлий наклеп, просто через 99% журналістів всі інші мають дурну славу».

Час від часу ми спостерігаємо, як наші ЗМІ копіпастять всі плітки підряд. Таке враження, що їм важливий, лише скандальний заголовок, зміст «акули пера» навіть не намагаються аналізувати. Тому я теж вирішив зробити дуже скандальний заголовок, хай копіпастять не читаючи :)

Одразу згадується подія кількамісячної давності, як всі головні сайти новин дружньо опублікували гучну «заяву» Марка Цукерберга про те, що він закриває Фейсбук, оскільки, той перетворив його життя на пекло і, що мільйони людей по всьому світу втратили зв'язок з реальністю. Ну не дурничка? Хто міг на таке повестися?

Потім вірусний бум спровокував Федір Гонца, зробивши фотомонтаж, де Чак Норіс закликає вивчати українську мову.

Факт, що ці жарти перепостили досить серйозні видання під виглядом серйозних новин показав, що ці видання ніфіга несерйозні :)

Але сьогоднішні дії деяких «журналістів» не витримують ніякої перевірки на адекватність. «Подію», яку згенерував Uareview, що Табачник заборонить букву «Ї» на повному серйозні передрукували Обозреватель, Спротив, Uainfo, realityinua, Експрес, Мост, портали Запоріжжя та Кривого Рогу.

Хіба не видно, що це лише жарт? Uareview – це новий дуже креативний та цікавий ресурс і людина з нормальною психікою не зможе до кінця прочитати жодну з новин сайту без посмішки. Якщо комусь там теж не смішно - дайте знати в коментарях.

2 comments:

  1. Присвячується всім тупим журналістам, що не зрозуміли жарту про Табачника))

    ReplyDelete
  2. Епопея продовжується: http://expres.ua/news/2012/02/28/61347

    ReplyDelete