Wednesday, February 8, 2012

Чому кожна навіть маленька газета має мати свій сайт

тернопільська нова газета
Недавно в інтернеті вибухнув скандал, пов’язаний з публікацією на першій сторінці Нової тернопільської газети:
«Біля «Орнави» лилася «чорна» кров…Араби з неграми билися за наших курвів».
Далі з вірусним ефектом, всі почали засуджувати цю публікацію та звинувачувати редакцію в расизмі. Про це писали навіть france24 та BBC.

Потім усі українські ЗМІ почали писати, що france24 через Нову тернопільську газету показує усіх українців расистами.

В результаті цього всього за короткий час про цю подію написали сотні сайтів. Який крутий чорний піар! Але все без толку. Якби газета мала сайт, то на неї дали б посилання всі ці france24, BBC, ТСН, Сєгодня, Обозреватєлі і т.д. Щоб закупити такі жирні лінки треба було б вкласти не мало грошей. І це не продажні посилання з сапи, це натуральні трастові лінки, які дають сильний ефект в просуванні в пошукових системах.

А подумайте, стільки трафіку цей казус міг би направити на сайт газети. Певний відсоток клікнув би по рекламі. Крім того, певна частина правої та ультраправої публіки підписалася б на новини та лайкнула. А лайки теж позитивно впливають на видачу :)

Я б пішов ще далі. Підготував би хостинг до можливих ddos атак, а ділі запустив би качку в соц. мережі з закликом валити сайт газети. Але з поясненням, що не обов’язково використовувати якісь хакерські програми – достатньо просто заходити на сайт великій кількості народу, типу «поширюй це далі, чим більше нас зайде на сайт, тим швидше ми його завалим». Якщо нормально до цього підготуватися, то сайт вони не завалять, а трафіку нагонять + як не крути певний відсоток клікне по рекламі. Ми пам'ятаємо, що нецільва аудиторія часто збільшує CTR по рекламі :)

Тепер ви бачите скільки позитиву міг би принести цей чорний піар та партизанський маркетинг, якби у газети був свій сайт? :)

Піар: Позитивні новини читайте на UaReview. Там є все - від еротики до комунізму. А якщо приєднаєтеся до авторів, то зможете написати про комуністичну еротику :)

0 comments:

Post a Comment