Thursday, September 15, 2011

Росія видає сертифікати інтернет тролів

Все частіше піднімається питання щодо політичних проплачених коментаторів. Ці істоти загажують форуми і блоги, пишуть "правильні" коментарі на сайтах - роблять все для маніпуляції суспільною думкою.

сертифікат троля


Раніше ця тема була закритою і від наявності платних коментаторів всі відхрещувалися. Але Єдина Росія стала першою, хто почав видавати сертифікати інтернет тролів.

Якщо ви сидите на сайтах новин, то 100% в коментарях там будуть проплачені люди, які йдуть на сайт як на роботу. А якщо ресурс має велику популярність, то лише зачепіть одну з невдячних тем: мова, ЧФ, ОУН, УПА, Бандера, 9 травня... як одразу набіжить орда коментаторів.

Такі от справи. Це інформаційна війна, вона не припиняється, я бачу ці битви щодня. А вам доводилося вести "бої" з такими тролями?

фото: navalny.livejournal.com

6 comments:

  1. Зараз здебільшого троль недоумкуватий пішов, загальної освіти нуль, маніпулятивні тактики банальні та всім відомі, спілкуватися нудно, баню, благо на сервісах на зразок G+ це робити не складно, та й мовний бар’єр :), де не можна банити ігнорую.

    Спізнилися росіяни, спільноти вже сформовані, троль явище всім відоме.

    Масовість породила нову формацію: «тупий троль», тепер будуть «тупі сертифіковані тролі» :)

    «А вам доводилося вести "бої" з такими тролями?»
    А навіщо?
    Позондував на одному відомому ресурсі більше з цікавості, вони ж тепер від ботів не відрізняються, багато честі буде час так непродуктивно витрачати, мені у блог шкрябнути не завжди вдається.

    Специфіка сучасної інформаційної «війни» —переможець не той хто морально вбив опонента, а той хто у топ видачі вийшов :), бо його читатимуть.

    ReplyDelete
  2. Що там тих тролів може з кілька тисяч. Тут самі українці читають жовту антиукраїнщину штибу підтирачки «Сегодня» чи Бузини і при цьому свято їм вірять.

    ReplyDelete
  3. Поки троля ніхто всерйоз не сприймає, він нешкідливий)

    Ігноруйте їх, не вступайте а полеміку.

    ReplyDelete
  4. "Якщо ви сидите на сайтах новин, то 100% в коментарях там будуть проплачені люди, які йдуть на сайт як на роботу"

    Ви б хоч спочатку самі замислились над своїми словами. Уявити собі ІТ-компанію яка утримує тобто працює над сайтом тих самих новин, то це в одному тільки офісі сидить сотня людей в кожного відповідно є власна робота і неписане правило: відкривати ті ж новини задля створювання рейтингу. А далі проста математика: 100 людей працює 50 продивляється новини з них 5 пишуть коментарі до новин і з тих 5 може і знайтись людина яку ви називаєте "троль".

    Тобто я не заперечую наявність того явища яке Ви освітлюєте, але звертаю Вашу увагу що сьогодні українці вже вдосталь пізнали мережу щоби бути тільки спостерігачами, зараз люди прагнуть бути активними дописувачами коментарів. І якщо українець який може тільки українець за паспортом залишає неоплачуваний (!) антиукраїнський коментар тільки тому що це його власна думка вбачати у подібних випадках проплачуваність вже змахує на параною, щодо того що хтось може за це отримує гроші а я ні ;)

    ReplyDelete
  5. А де я казав, що всі антиукраїнські коментарі є проплаченими? Я кажу про більшість з них.

    Не вірите? Тоді, щоб зрозуміти масштабність інформаційних воєн і роль в них тролів, рекомендую загуглити:
    потому что есть такая работа мочить хохлов в интернете

    "в... офісі сидить сотня людей"
    в кореспондент.нет - одному з найпотужніших українських інтернет-видань працює близько 30 чоловік. Наші монстри - не такі вже й монстри :)

    ReplyDelete
  6. Давно многие из встречавших этих тролей знают о них..хорошо б донести это и до общества

    ReplyDelete