Friday, July 29, 2011

Як швидко вивчити англійську мову? Онлайн система навчання з носіями мов

англійська мова онлайн
Вас турбує питання: як самостійно та швидко вивчити англійську мову? Ви знаєте які великі перспективи відкриваються з хорошими знаннями іноземних мов, але не хочете вчити помилки викладачів та репетиторів, які самі НЕ є носіями цих мов? Тоді ця стаття для вас.

Зі свого досвіду пам’ятаю як я опинився в Америці, то розуміти живу англійську мову було дуже важко, а те, що вчили в школі та університеті не дуже допомагало. Різниця була настільки ж велика, як вулична бійка відрізняється від фільму «Золотий вік кунг-фу» :) Студенти, які навчалися на перекладчів теж не дуже добре розуміли місцевих і багато їхніх фраз різали вухо американцям.

І так не тільки з Америкою. Люди, які були в Британії розповідали про схожі ситуації.

Тому висновок один: найкращий вчитель – це native speaker! Найкращий метод вивчення – це спілкування з носіями для яких англійська мова є рідною. Але де ж їх взяти цих нейтів спікерів? :)

Блукаючи просторами Інтернету я знайшов цікаву соціальну мережу по вивченню іноземних мов – Livemocha (Лайвмока). Спочатку не став про неї писати на блозі, бо проект не новий і думав, що всі давно про нього знають, але потім, коли сильно «загорівся» цим сервісом, то постійно розказував за нього своїм друзям та знайомим: «Ти знаєш, я сьогодні на Livemocha став студентом тижня англійської та ввійшов в 1000 найкращих вчителів української?» І в більшості мені відповідали: «Яка мока, ти про шо?» Тому зараз й пишу цей пост.

Що таке Livemocha?

Livemocha.com – це соціальна мережа для вивчення іноземних мов в режимі онлайн. Вона дозволяє людям у всьому світі допомагати один одному вивчати мови, а також надає можливість спільноті своїх користувачів разом вивчати і освоювати на практиці нові мови. Як це працює? Ваша рідна – українська? Значить ви можете допомагати іншим її вивчати. Натомість інші люди допоможуть вам вивчити німецьку, іспанську чи навіть афрікаанас :)

Livemocha пропонує платні та безкоштовні онлайн курси по 35 мовам для більш ніж 9 мільйонів користувачів з більш ніж 195 країн світу.

Інші служби

Як і всі соціальні мережі, Livemocha дозволяє редагувати профіль, розміщувати зображення, додавати і видаляти друзів, обмінюватися повідомленнями, вести обговорення в чаті і пропонувати нові функції на спеціальному блозі.

Переваги сервісу

  1. Основним плюсом можна назвати можливість запису і відтворення свого голосу, який потім коментують носії (кажуть що правильно, що неправильно).
  2. Поповнення словникового запасу відбувається на асоціативному рівні.
  3. Велика спільнота користувачів, яка базується на взаємодопомозі.

Мінуси сервісу

  1. Немає можливості шукати друзів за певними параметрами, наприклад: знайти людей з Каліфорнії для яких англійська є рідною.
  2. Звукові вправи для деяких «рідкісних» мов оформлені вкрай нечітко.
  3. Безкоштовними, є тільки початкові рівні популярних мов, обсяг яких дуже малий для повноцінного початку вивчення.
Успіхів у вивченні англійської та інших іноземних мов! І не забувайте допомагати вивчати іноземцям українську!

6 comments:

  1. Дуже крутий сайт. Лайвмока - це єдина корисна соціальна мережа.

    ReplyDelete
  2. Дякую, біжу купувати мікрофон.

    ReplyDelete
  3. А там є якась партнерка, типу я по твоєму перейшов по реф посиланню і і купив якийсь курс, а тобі за це копійка впала.

    ReplyDelete
  4. Такої партнерки нема, але якщо допомагаєш іншим, то з часом капають "токени" - внутрішні гроші за які можна купити платний курс.

    ReplyDelete
  5. о боже скажіть куда заходити

    ReplyDelete
  6. адреса сайту - livemocha.com

    ReplyDelete