Wednesday, July 20, 2011

Копіпаст: як правильно красти статті

копіпаст
Я вже писав раніше: пишіть самі і буде вам щастя, або робіть глибокий рерайт. Але світ неідеальний і люди як крали, так і будуть красти далі.  Тому сьогодні піде мова про копіпасткрадіжку копіювання статей на свій сайт. Головна задача вкрасти, але при цьому мати трафік з вкраденого і не бути забаненим пошуковиками. Сайти з копіпастом прекрасно живуть в індексі, важливо вміти його правильно готувати.

Ось кілька порад щодо правильного копіпасту статей:

1. Переписуйте назву статті. Це займе трохи часу, зате у вас буде унікальний тег <title> сторінки, що знизить ймовірність потрапити під фільтр. Якщо при цьому заточити назву статті під який-небудь НЧ, то ви отримаєте ще й додатковий трафік.

2. Додавайте картинки до статті. В альти вписуйте ті низькочастотники, під які ви заточували назву.

3. Гарно оформляйте статтю. Багато оптимізаторів сильно переймаються над унікальністю тексту, але чомусь зовсім забувають про його оформлення, хоча для Яндексу, за моїми спостереженнями, оформлення тексту відіграє певну роль. Можливо в тому числі і за цими ознаками паляться ГС, де текст часто тупо звалений без абзаців в одну купу. Тому виділяйте і підкреслюйте ключові слова в тексті, вставляйте цитати, ставте посилання зі статті на внутрішні сторінки сайту і т.д. Все це додасть унікальності.

4. Дописуйте перший абзац статті. Якщо ви бере звідкись хорошу, але неоптимізовану статтю, то можна дописати до неї маленький вступний абзац, наситивши його ключовиком, під який ви заточили назву і вписали в альт картинки.

Припустимо ви берете статтю про те як вибрати професію, але вона має неоптимізовану назву «Ваше майбутнє у ваших руках». Статистика Google нам каже, що ключовик "як вибрати професію" запитують 720 раз на місяць. Неунікальній статті вийти в топ по цьому ключу без посилань буде дуже важко. Зате є ключ "як правильно вибрати професію" - 91 запит/місяць. Під нього і будемо заточувати. Пишемо назву - "Як правильно вибрати професію", додаємо відповідну картинку до статті, в альт також вписуємо цей НЧ. Далі самі дописуємо перший абзац, приблизно так:

Багато абітурієнтів перед вступом до вузу замислюються про те, як правильно вибрати професію. У цій статті ми постараємося докладно розповісти вам про вибір майбутнього роду зайнятості. Будуть поради психологів, HR-менеджерів та коментарі професіоналів про те, як вони досягли успіху. Отже, ось декілька порад і рекомендацій як правильно вибрати професію:

Далі сам копіпаст статті.

Така маленька прилюдія по-перше зробить статтю більш унікальною, по-друге збільшить густину ключа, що принесе додатковий трафік.

5. Посилання на джерело. Ставити його чи ні, це справа совісті, хоча не завжди можна точно визначити, хто саме є першоджерелом. У будь-якому випадку, якщо ви все таки ставите посилання, для того щоб Яндекс не склеїв вашу статтю, ставте її на морду, а не на сторінку статті.
копіпаст

6. Звідки і куди копіпастити? В мене були випадки, коли мій копіпаст обходив оригінал по головному ключовику. Я звичайно пророблював все вищеописане і навіть в кінці ставив посилання. Але я брав статтю з не дуже розкрученого проекту і публікував на розкрученому порталі (старий домен в зоні com, наявність в DMOZ каталозі, високі тІЦ і PR, гарна підтримка в соціальних мережах, хороша відвідуваність і т.д. і т.п).

Але не забувайте таких статей має бути дуже небагато. Співвідношення таке: хоча б 7-8 своїх унікальних та 2-3 - копіпаст.

Успіхів вам і намагайтеся писати самі, і краще - українською.

8 comments:

  1. "ставте її на морду, а не на сторінку статті."
    Як це?Поясніть буд ласка.:)

    ReplyDelete
  2. морда - це головна сторінка сайту :)

    Тобто в кінці пишемо: "за матеріалами http://сайтЗвідкиВкрали.ком" :)

    а не "джерело - http://сайт.ком/сторінкаЗвідкиВкрали" :)

    бачу треба писати більш літературною і з меншою кількісью інтернет мемів.

    Все що не ясно - питайте. З радістю відповім.

    ReplyDelete
  3. Навіть звичайний копіпаст добре індексується і навіть згенеровані тексти

    ReplyDelete
  4. gorih, індексується - не означає, що живе довго в індексі + висить в топі. Особливо в Яндексі АГС косить жостко :)

    ReplyDelete
  5. Гарна стаття про те, як вести крос-постінг :)

    ReplyDelete
  6. Цікаво, було почитати інформацію на українській мові - проте публікація виглядає як перекладений рерайт з російської (без обід звичайно).

    Інше, що мені не сподобалося - це відверта назва "як правильно красти статті" - проте як саме робити копіпаст ефективно - так нічого і не сказано (є лише інформація як оптимізувати перед публікацією).

    На мою думку, посилання на першоджерело давати потрібно, - якщо відомо звідки взято і що це дійсно першоджерело (а не копіпаст...).

    Хотілось би почитати публікацію, якими програмами парсити (копіювати) публікації наприклад для створення своїх унікальних збірників статей (наприклад створення інфопродуктів чи тематичних електронних книжок) - самі розумієте, що робити це вручну за допомогою Ctrl+C і Ctrl+V звичайно не зручно...

    http://blog.yosyfovych.te.ua - тут я розглядаю подібну тематику, правда на російській мові...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Тут мова не йде про масовий, машинний копіпаст. А заголовок для провокативності та привернення уваги :)

      Delete
  7. Не "прИ", а прЕлюдія. А загалом, стаття цікава, дякую.

    ReplyDelete