Monday, March 28, 2011

Пишіть самі, а не крадіть і буде вам щастя!

Унікальний контент вирішує дуже багато. Покажу на прикладі минулого посту про огляд сайту proosbb.info (соціалка присвячена ОСББ).

Я перевіряв статистику по джерелах трафіку на блог і звернув увагу, що пішли відвідування по запиту  "proosbb.info". Перевіряю позицію - я на 7-му місці в гуглі. Думаю: "Та про них написали сотні сайтів новин, чого ж мій блог в топі?". Дивлюся Захід.нет на другій сторінці видачі, поряд з ним ще багато авторитетних сайтів. Як так? Перевіряю з інших компів, з гугла з російським інтерфейсом. Все так само. Тому я детально проаналізував цю ситуацію.


Коли з'явилася ця соціальна мережа, то всі електронні ЗМІ миттю почали говорити про неї в новинах. Але їх проблема в тому, що вони не описали цей сервіс самі, а просто копіпастили опис з самого проОСББ.інфо. А потім крали новину один в другого лінуючись унікалізувати текст, написати щось від себе.

Ця замітка буде більше корисна новачкам в SEO, тому що досвітчені веб-майстри знають як негативно впливає крадений контент на видачу в пошуковиках. Крім того можна попасти в бан, або під фільтр. Тому не крадіть статей.  

"Але ж де мені взяти цю інформацію? Я ж не буду писати тільки про те, що бачу з свого брудного вікна!" - скажете мені ви.

Або крадіть з розумом...

Пишіть про все що забажаєте, але коли вже крадете, то крадіть з розумом: робіть рерайт контенту доти, поки текст не стане унікальним.

При редагуванні оптимізуйте сторінку під запит з ключовим словом:
  1. густина ключа - близько 5% (максимум - 7%);
  2. пропишіть його в заголовоку (придумайте свій унікальний);
  3. кейворд має бути в URL-адресі (бажано транслітом);
  4. виділяйте ключовик напівжирним і курсивом в тілі самої статті.

Як перевірити, що контент унікальний?

Про це я раніше написав детальну статтю: Плагіат та перевірка текстів і зображень на унікальність. Там детально проаналізовано багато он-лайн сервісів, що допоможуть вам перевірити контент на наявність копій в мережі. 

Все що не зрозуміло - задавайте питання в коментарях. На всі питання дам відповіді - тож не соромтеся - питайте.

5 comments:

  1. Я щаслииива! :-) Бо завжди пишу те, що мені збрідає на думку, чим хочеться поділитися і красти аж ніяк не прикольно!

    Корисна стаття, дійсно! ;-)
    Помітила, що багато хто створює блоги і просто переписує статті інших, ті ж фотографії та картини, просто копіюють. Добре, коли самому є що сказати :) навіщо чуже?!

    Коли пишеш від себе, то іншим і читати цікаво, бо пізнаєш людину, її характер, уподобання! Знайомишся із нею!

    ReplyDelete
  2. Ну таких мистецьких блогів як Майяр не спить взагалі дуже мало. Це унікальне творіння з точки зору креативності. Не всім це дано.

    Але ще б оптимізувати сайт, то кількість відвідувачів значно зросла б і більшість з них потрапляла б з пошукових систем.

    А з популярного блогу можна не тільки отримувати задоволення, а й гроші :)

    ReplyDelete
  3. я теж написав статтю після міні-концерту в рідному місті і потрапив на першу позицію в гуглі, обігнавши обласні видання. за кілька днів на цю статтю з пошуковиків до мене прийшли понад 200 людей

    ReplyDelete
  4. Jara, спасибі! :-) ой! :)))))

    Думаю - мистецтво - це бурхлива, емоційна стихія :) а інколи і дуже затишна!
    І коли ми потрапляємо в неї, то відчуваємо безмежність емоцій! :) І мені так хочеться поділитися ними!
    Коли я дивлюся блоги художників Невади, то я бачу їх очима навколишній світ! І розумію, що так само вони бачать те, що навколо нас! І це чудово, що ми можемо поділитися цим!

    А мені завжди приємно дарувати! :) і пізнавати світи кожного із моїх друзів :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Повністю підтримую Jara - Ви не займаєтеся оптимізацією. Взагалі Вам воно і не потрібно, достатньо щоб кілька "тематичних" людей зустріло Ваше дітище і воно саме розлетиться між тими вузькопрофільними поціновувачами подібних речей. і будуть Вам лінки, і високі позиції в шукачах. Але щоб займатися таким сео потрібно мати один сайт і віддаватись йому повнеістю, крім того вміти щось принципово унікальне створити, а це, як зазначив Jara, не всім дано. Ось і доводиться займатися рерайтом.

      Delete