Thursday, March 10, 2011

Експеримент: як впливають лінки з dofollow-блогів на видачу

Є в мене один багатомовний сайт-візитка на розкрутці. Просуваю його по середньо частотних українсько- і російськомовних запитах весільної тематики. Майже всі ключові слова семантичного ядра вже в топ10, але замовник хоче вийти на перше місце ще по одному супер низькочастотному запиту – назві свого підприємства. Задача здається одна з найлегших, але…

Але ця назва, так би мовити «бренду», мені не подобається і я, ще при реєстрації домену, вирішив її не використовувати, а взяти два головних ключа бізнесу: назва міста + сфера бізнесу. Потім в самому сайті я вкрай рідко намагався згадувати назву цього «бренду» (вона мене дратує і, я думаю, знижує конверсію відвідувачів в клієнтів).  В результаті, на головній сторінці сайту ключовик з назвою «бренду» зустрічається двічі: раз як малюнок в дизайні (пошуковик його не бачить) і раз в футері в адресі електронної пошти. Емейл, зрозуміло, написаний транслітом, тому гугл не виводить цю сторінку в топ1 навіть по такому супернизькочастонику. На перших місцях стоять сторонні сайти з відгуками про «бренд».

Але головне, що бот бачить цей трансліт і навіть підсвічує його в описі. Цей ефект можна було б легко підсилити кількома якісними посиланнями з назвою «бренда» в анкорах . Але ми ж не шукаємо легких шляхів :)

Задача: перевірити чи впливають лінки з dofollow-блогів на видачу після нещодавнього оновлення спам-фільтрів Гугла.

Ясно, що ці посилання не якісні, але їх можна здобути багато, навіть дуже. По моєму ключовику буде легко перевірити теорію на практиці, оскільки, ніхто не буде активно просувати запит і цим спотворювати результати експерименту.

Тому, якщо сторінка за час експерименту не змінить результатів у видачі, або понизиться, то значить я забуду про метод розкрутки через коментування dofollow блогів. Кінцева ціль - ТОП1.

Про всі зміни буду сповіщати в коментарях. Лінк палити не буду. Принаймні поки що.

4 comments:

  1. Вже є пару потрібних беклінків, які бачить Yahoo. Реакцію Гугла, звичайно, ще рано чекати (зараз 8 позиція).

    Продовжую щодня поступово нарощувати лінки з дуфалов блогів.

    ReplyDelete
  2. "Дякую за статтю")) А де ви ці дофоллов блоги? І якщо бекі з яху є то це значить дофолов блоги чи із нофолов також у яху показує?

    ReplyDelete
  3. Yahoo показує всі і dofollow, і nofollow. І навіть Google деколи на приколі - в webmaster tools відображає все підряд, хоча не все враховує при ранжуванні. Тому, я дивлюся в код.

    Самі блоги вишукую по інтернетах, в більшості буржуйських, за запитом "dofollow blogs list" і йому подібними.

    Поділюся деякими перевіреними на адекватність, які сам зараз спамлю:
    www.splogger.ru (PR3, ТИЦ20)
    www.allaboutindonesia.com
    www.socialnetworkmovie.com
    jameseo.com (PR2)
    www.davajka.com.ua (оголошення, в контактах є сайт, анкор фомувати не можна)

    ReplyDelete
  4. Клас. Коли у мене на блозі вже буде стільки коментів. До речі, у мене блоґ теж dofollow. Так що можете додати до свого списку. Тільки коментуйте на тему. Дякую.

    ReplyDelete