Monday, February 14, 2011

Як змінити Favicon на блозі в Blogger’і

По замочуванню блог на Blogger’і має стандартне помаранчеве лого "B" в фавіконі. Але цю іконку можна змінити.

Переваги власного Favicon

Мати свій власний унікальний значок - це гарний спосіб вигідно виділитись з поміж інших BlogSpot блогів. Вас буде легше знайти серед десяти відкритих вкладок в браузері. Вас буде легше запам’ятати, як бренд. Якщо ваш блог додадуть в закладки, то з унікальним фавіконом, він з більшою ймовірністю приверне увагу користувача.

Що таке Favicon?

Favicon є невеликим зображенням, розміром 16X16 пікселів, що розташоване у верхній частині браузера в адресному рядку.

Як змінити Favicon

   1. Перейти до Дизайн -> Редагувати HTML у вашій панелі інструментів Blogger.
   2. Зробити резервне копіювання існуючого шаблону (backup).
   3. Вставити цей код  зразу після тега </ HEAD> в шаблоні:

<link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwFK50KzdnF9vN2BD_JSbVqohjj19uiWuioVpRkcBMhd0tEJe-H0VeC6hUuLLZMJ_XfPCiHCwr23ihqxX8jB5NcLsrS6qVP22qToW8BsrPAJ-QvleUf9qR-MTEqnNoXY4n9DhSB6-dBj6y/s1600/favicon.gif' rel='shortcut icon' type='image/vnd.microsoft.icon'/> <link href='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwFK50KzdnF9vN2BD_JSbVqohjj19uiWuioVpRkcBMhd0tEJe-H0VeC6hUuLLZMJ_XfPCiHCwr23ihqxX8jB5NcLsrS6qVP22qToW8BsrPAJ-QvleUf9qR-MTEqnNoXY4n9DhSB6-dBj6y/s1600/favicon.gif' rel='icon'/>

4. Тепер збережіть шаблон.
5. Оновіть блог і перевірте чи вступили в дію зміни.

Створення власного Favicon

1. Замініть URL зображення (2 рази) на адресу власного Favicon.
2. Ви можете розмістити своє власне зображення Favicon на таких сайтах, як ImageShack, PhotoBucket, Flickr і т.д. Я розміcтив з допомогою самого блогера.

Динамічний Favicon

Динамічний Favicon може бути реалізований програмно та у вигляді gif файлу. Оскільки, функціонал Blogger’а нарощується в більшості з допомогою JavaScript, то я не хочу зайвий раз «засмічувати» код новими скріптами, які у великій кількості сприймаються пошуковими системами, як «сміття». Тому я замість формату *.ico користаюся форматом *.gif.

Якщо щось з вищеописаного незрозуміло - сміливо питайте в коментарях :)

2 comments:

  1. Ярослав, скажіть будь-ласка, навіщо придумувати велосипед - коли в даний момент блоггер дає можливість добавити будь-яку іконку без зміни стандартного шаблону (без копирсання в коді...) - чи може я щось не так зрозумів?

    ReplyDelete
    Replies
    1. На час написання статті ще треба було "придумувати велосипед" :) Зараз можна робити через адмін-панель.

      Delete