Wednesday, February 2, 2011

Закрито «найгірший» хостинг на планеті (боротьба з bulletproof)

fight against hackers and bullet proof hostingHostExploit, підприємство з відстеження шкідливих хостів, повідомляє, що "найгірший у світі хостинг" VolgaHost перестав функціонувати.

За кілька тижнів до цього інші компанії, що пропонують абузостійкі (bulletproof) сервери кіберзлочинцям - INFORMEX, Naukanet (TopNET) UA, PROMIRANET, Yuzhno-Sakhalinsk Internet eXchange, Contel 2000 Ltd. та IT-OUTSOURCE-AS - були так само позбавлені можливості отримувати послуги від «материнського» для VolgaHost провайдера - RUNNet.ru.

Відомо, що всі ці постачальники хостинг-послуг не тільки дозволяли поширювати спам, а розміщувати на серверах різні ботнети. Компанія VolgaHost також зберігала експлойти, шкідливі сторінки і підтримувала інші загрози.

RUNNet.ru також відмовив Vline Telecom, але цей постачальник послуг підключений до інтернету через 3 вищестоящих провайдера: Global Network Managment Ltd., ComLine Ltd і JSC Telenet. Вважається, що Vline Telecom в даний час обслуговує шість провайдерів з сумнівною репутацією.

"Це великий крок у триваючій боротьбі проти хостингу ботмереж і кіберзлочинів, тому що найгірший у світі хост VolgaHost та інші пов'язані з ним злочинні сервери зникли", - говорить Йарт Армін з HostExploit.

Чи надовго - питання поки відкрите.

Як бачимо йде масова боротьба із компаніями, що надають «куленепробивний» хостинг.

0 comments:

Post a Comment