Thursday, January 20, 2011

Знищення механізмів розкрутки Vkontakte. Відсьогодні запрошувати в групи можна тільки друзів

З 19.01.2011 року ВКонтакте діє заборона на запрошення до групи "не друзів". Просувати спільноти можна через таргетовану рекламу.
Джерело: wiki.vkontakte.ru (офіційна група Вікі-розмітка ВКонтакте).

Павло Дуров знайшов новий метод монетизації свого мега ресурсу. Тепер розкрутка груп стане дорожчою послугою.

Як же реагувати на нові умови? По-перше, я думаю все актуальнішими буде два напрямки в розкрутці груп, що дозволять обійти таргетовану рекламу:

1). Цікаві боти з великою кількістю друзів
Створення реалістичних ботів, які матимуть цікаві та харизматичні анкети з певними інтересами. Необхідно зробити бот таким, щоб до нього самі хотіли долучатися в друзі, або хоча б, щоб сторінка викликала найменшу відразу у тих, кого будуть запрошувати. Успіх проекту буде залежати від врахування цільової аудиторії. Не потрібно робити універсальну сторінку під усіх. Треба максимально оптимізувати її під уподобання певної аудиторії. Тут головне не спалитися, що це бот і при цьому мати максимальну кількість друзів. Тому треба запрошувати рідко, але мітко.

2). Фішінг недосвітчених користувачів
Дана новина стане стимулом для більшого розвитку фішингових проектів, які будь-яким чином намагатимуться вивідати реєстраційні дані недосвітчених користувачів, а далі через їх анкети з допомогою автоматизованих скриптів розкручувати групи.

0 comments:

Post a Comment