Monday, December 20, 2010

Китайці приготували Twitter по-комуністичному

Китай запустив фінансований державою сервіс під назвою Red Microblog, дуже схожий на Twitter. Це перший крок місцевого уряду на шляху створення власної системи нових медіа.

Подібність з Twitter, у китайського сервісу мікроблогів обмежується лише поверхневими характеристиками. Перші пости, що з'явилися на сторінках ресурсу, сповнені слів на підтримку лінії партії, компліментів на адресу Мао, а також філософських викладок, яким місце скоріше на науковому семінарі, ніж у записах а-ля Twitter.

Наприклад:

«Той, хто пливе за течією, назавжди залишається гойдатися на хвилях; тільки той, хто пливе проти вітру, не побоюючись труднощів, може швидко досягти іншого берега».

Або:

«Я дійсно люблю слова вождя Мао Цзедуна:"Світ належить нам, нам слід працювати разом"».

Cервіс вже зіткнувся з технічними труднощами в перший день, коли не спрацювала система реєстрації нових учасників. Це явний недогляд з боку китайської влади, адже напевно «червоний» Twitter, як його вже прозвали в західних блогах, створений для того, щоб краще вивчити інтернет-користувачів і зрозуміти, як проводять в мережі свій вільний час добропорядні китайські громадяни. А без налагодженої системи реєстрації таке завдання майже нездійсненне.

За матеріалами: mashable.com

3 comments:

  1. Цікаво, вони і в туалетах слідкують за своїми громадянами?

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. okoloblog, ти вкрав в мене цілу купу статей - постав лінки на оригінали!!!

    переклад з допомогою google translate на російську - це не копірайтинг - це та ж сама крадіжка.

    ReplyDelete