Monday, July 12, 2010

Що таке DoFollow блог і як зробити його на Blogger’і

Така наука, як пошукова оптимізація сайтів (SEO) постійно постійно шукає способи як обманути містера Гугла, гаспадіна Яндекса та пані Мету :)

Оскільки, просто бути дружнім до пошукових систем замало для того, щоб попасти в топ, то оптимізатори знаходять шляхи, як залучити найбільше трафіку на свої сайти, одночасно не порушуючи правил, але і не слідуючи офіційним рекомендаціям.

Одним з прикладів вищеописаного є соціальний Інтернет рух DoFollow. Це своєрідна філософія в середовищі блогерів.

Що таке рух/філософія DoFollow?

DoFollow – це рух блогерів, які дозволяють іншим користувачам «рекламувати» свої ресурси через коментування. Відбувається обмін по формулі: блогеру – контент і трафік, юзеру – лінк на свій сайт в імені коментатора. Назва руху DoFollow пішла від одного із значень атрибуту тега посилання (HTML).

Така конструкція коду, на відміну від rel='nofollow', дозволяє передавати вагу (PR) та анкори посилань в алгоритмах пошукової системи Google.

Неписані правила коментування DoFollow блогів:

1.) Не пишіть кометарів, що не мають відношення до теми статті.

2.) Не публікуйте беззмістовних коментів типу «хороший пост», «дякую за статтю», «класний блог, пише ще» і т.д.

3.) Прочитайте статтю і після цього доповніть її, висловіть критику, опишіть свої враження і т.д. Можете навести деякі факти/чутки або іншу інформацію, пов'язану із тим, що описано в пості.

4.) Коментарі, що не відповідають правилам, будуть видалені, або не пройдуть модерацію.

Що дає кометування Do-Follow блогів оптимізатору?

Користувач пише змістовний кометар до статті на блозі. У підписі він вказує своє ім’я та сайт. Текст в полі «ім’я» буде анкором для посилання на сайт. Замість імені часто вказують ключові слова для просування.

В результаті, частина Пейдж Ренку сторінки перетікає на ваш ресурс, також ви передаєте «правильні» анкори.

Що дає блогеру перетворення свого ресурсу на DoFollow?

Google при ранжуванні враховує кількість користувачів і їхній час перебування на сайті. Коли ваш блог стане DoFollow, то відповідно трафік збільшиться за рахунок тих людей, які прийдуть, щоб з користю коментувати статті. Поки вони переглянуть пост та напишуть коментар пройде трохи часу, який покращить статистику, яка буде врахована пошуковими системами.

По замовчуванню налаштування блогу на .blogspot.com передбачають nofollow-посилання в кометарях. Тому природно виникає питання:

Як зробити свій блог на Blogger’і DoFollow?

Ось кілька простих кроків, щоб перетворити свій блог на DoFollow:

1. Увійти до свого профілю Blogger.
2. Перейти до Дизайн -> Змінити HTML -> Розширити шаблони елементів керування.
3. Знайти в коді всі rel='nofollow' та повидаляти їх.
5. Зберегти шаблон.

Тепер ваш блог став DoFollow - тільки нехай ваші читачі знають про це. Виведіть інформаційний блок, що повідомляє, що ви ділетесь Пейдж Ренком зі своїми відвідувачами :)

3 comments:

  1. Є вага від такого лінку, який на blogspot-і?

    ReplyDelete
  2. Прямо в точку... Але я думав, що є більш серйозніші методи зробити DoFollow - адже видаливши всі - то всі посилання всередині контенту будуть відкритими... А це погано...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Юрій, а в чому проблема? Не хочете передавати комусь вагу, то не ставте на них посилань. До речі, noFollow посилання теж забирають вагу, тільки не передають її, а так би мовити "викидають в повітря".

      Delete