Tuesday, July 20, 2010

В майбутньому на нас чекає «пошук без пошуку» © Amit Singhal

Один із найпочесніших Google-експертів з пошуку Аміт Сингхал (Amit Singhal) в інтерв'ю виданню TechRadar передбачив майбутнє пошукових технологій. Він припустив, що «пошук без пошуку» буде брати участь у всій нашій життєдіяльності, повідомляє seonews.

Аміт Сингхал вважає, що незабаром коректна інформація буде надаватися нам в потрібний час і місце без необхідності здійснювати її пошук. У приклад співробітник Google привів цілком реальну вже сьогодні схему організації особистого часу за допомогою типових сервісів за типом «календаря», «Списку справ» та GPS-навігатора. Захотів собі, наприклад, біту для крікету, заніс у віртуальний тижневик - отримуєш повідомлення: «У вас є 45 хвилин вільного часу, і вам потрібно купити крікетного біту. Найближчий спортивний магазин знаходиться в 300 метрах від вас».

Також практичними з точки зору «пошуку без пошуку» можуть бути довідки на основі інформації з соціальних мереж, та й взагалі історія пошукових запитів кожного користувача. Вже зараз помітна активна інтеграція всіх соціальних сервісів. Як знати, може бути, що штучний інтелект, віртуальна реальність та інші кіберпанкові штуки вже не за горами.

0 comments:

Post a Comment