Wednesday, September 30, 2009

Контекстна реклама та НЕ зовсім цільва аудиторія...

Те, що потік користувачів, на сайти з пошукових систем по запитам, що відповідають тематиці вашого ресурсу, є цільовою аудиторією відомо всім. Всі також знають, що ефективність контекстної реклами при такому "якісному" трафіку зростає. Начебто, людина на данний момент зацікавлена в цьому, то й неодмінно (або з високою ймовірністю) клікне по рекламному оголошенню.

Але на практиці, коли щось шукають і знаходять на вашому сайті саме те, що їм потрібно, то ніяка реклама вже виявляється не потрібною.

Точно така ж ситуація складається, коли контент сайту дуже цікавий. При цьому відвідувачі зосереджуються на змісті статті і більше нічого не бачать (включно з контекстною рекламою).

На одному із своїх сайтів я провів невеликий експеримент. Створив голосування і розіслав в соціальних мережах повідомлення "лінк_на_опитування - вирази свою думку!".

При цьому аудиторія була різношерстна і до тематики сайту абсолютно нецільова. Ефективність в adsense не очікувалась, але результат (в день голосування) виявився таким:

Покази сторінок - в 2-ва рази менша кількість за середньостатистичну;
КЕП сторінки - в 2-ва рази більший за середньостатистичний;
Сторінка eCPM - в 2-ва рази більша за середньостатистичну;
І основний показник:
Дохід - в 5-ть разів більший за середньостатистичний.

Ось так.
Читати далі...

Monday, September 28, 2009

Список українських каталогів сайтів!

При розкрутці україномовного ресурсу виникає така проблема, що російсь-кі (-комовні) каталоги сайтів при модерації відхиляють заявки наших вебмайстрів.


Тож я викладаю список українських ресурсів, які готові розмістити опис Вашого сайту і, звичайно, лінк на нього.

http://qp.dp.ua/addurl.qp?lv=1&c0=2
http://list.portal.kharkov.ua/addurl.php
http://www.ukrweb.com.ua/catalogue/add.php
http://favorites.com.ua/add.php
http://mgz.com.ua/cat_add.php
http://www.nsp.org.ua/add.php
http://www.poisk.dn.ua/addurl.php
http://www.uaportal.com/cgi_bin/add_url.cgi
http://www.kmv.gov.ua/top/mod.asp
http://zakladka.org.ua/add.html
http://catalog.lviv.ua/add.html
http://catalog.kyiv.ru/ua/add_site.html
http://passport.meta.ua/
http://catalog.lemky.com/add.php
http://mylist.com.ua/add.php
http://uaport.net/cgi-bin/add_new
http://ukrmed.org.ua/
http://add.in.ua/add.php
http://www.ukraine-today.net/dir/add
http://www.kust.net.ua/kat_reg.php
http://www.uacatalog.org/submit.php
http://job-ua.com/jobsites/add/1
http://www.holms.ukrnet.net/addurl.phtml
http://ce.lviv.ua/
http://www.ukrainet.lviv.ua/add.php
http://yp.org.ua/add.html


Будь ласка, пишіть в коментарі про не працюючі  лінки або про ті сайти, які на Ваш погляд повинні бути присутніми в цьому списку.

Читати далі...

Friday, September 25, 2009

Некомерційний проект "Портал Нетішина" по ВЧ в топі без закупок лінків! Або Біле СЕО - це реальність :)


За даними інструменту підбору ключових слів, в гуглі запит із словом "нетішин" роблять більше 1000 разів на місяць. В мене є сайт - Інформаційно-діловий Портал м. Нетішин. Він не дуже комерційний, то й не дивно, що на біржах лінків, я нічого не купував.

Все, що я робив - це кропітка робота над контентом (зі ставкою на багато НЧ-запитів), структурою сайту, сео-модулями, підбір тайтлів (внутрішня отимізація) та трохи зовнішньої - прогнав по білим каталогам, кілька банерів на моїх інших сайтах, трохи спаму в коментах (там де нема  nofollow посилань), підписи на форумах. Також лишав лінки в тих місцях, де це не сприймалось, як спам, а як корисна інформація, бо вона дійсно такою була.


І от, результат на прінтскріні.


В наступних постах розкажу про те, як це робилося (і робиться далі) детальніше. А зараз йду робити сайт про рено.
Читати далі...

Thursday, September 24, 2009

Навіщо мені блог на blogger.com?

Всі свої проекти я, зазвичай, створю на системі управління контентом Друпал. Також маю досвід голого html, html+css, phpbb, навіть був сателіт на юкозі і ще багато чого.

То чому ж я тут?

Переваги, які видно одразу:

  1. Безкоштовність сервісу (не треба платити за хостінг, домен і т.д.);
  2. Зручність (Деколи складність Друпалу заставляє роботи такі доповіді на конференціях);
  3. Швидкість індексації (робот гугла практично не вилазить звідси);
  4. Ком'юніті блогерів;

3-й пункт мені надзвичайно важливий, оскільки, він заставляє посилання залишені тут швидко індексуватися і просувати потрібні сайти.
Читати далі...

Wednesday, September 23, 2009

В першому пості свого сео-блогу я розповім про важливість правильного підбору, з точки зору опиммізації, урлів вебсторінок.

Почнемо з того, що коли ви стоїте на етапі вибору ЦМС, то взнайте, чи може вона робити чисті, зрозумілі людям урли. Якщо ж ви звикли до певного двіжка і він такої можливості не має, то варто подумати чи такий він добрий для нових проектів.

Я користуюсь Друпалом, при інсталяції одразу вмикаю функцію клін урлз. Потім ставлю модуль AutoPath. Якщо сторінок дуже багато, то урли автоматично генерую ним. Для особливо важливих сторінок я прописую вручну, або якщо сайт на пару сторінок і рідко оновлюється, то теж ручками, щоб не перевантажувати систему зайвими модулями.

В результаті посилання виглядає, наприклад так: http://renaultmaster.com.ua/авто-запчастини-витратні-матеріали-рено-мастер. При цьому потрібно грамотно підібрати ключові слова, при тому, щоб вони мали пряме відношення до вмісту сторінки :)

Чув думку, що додавання в кінці урлу псевдорозширення .html допомагає повисити видачу. Зараз експерементую із цим теж (http://renaultmaster.com.ua/авто-запчастини-кузови-рено-мастер.html).

Як Ви помітили, у всіх моїх урлах кирилиця, це дає добрий сео-ефект.  Показую приклад: http://netishyn.com.ua/топографічна_карта_нетішина.
А тепер дивіться:

Ще хочу застерегти, що це не основне в оптимізації, потрібно зробити ще купу всього, щоб вибити все лайно із конкурентів і попасти в топ Гугла, та все ж чисті кириличні урли роблять Ваш сайт кращими і для пошукових роботів і, що головне, - людей!


Читати далі...