Wednesday, September 23, 2009

В першому пості свого сео-блогу я розповім про важливість правильного підбору, з точки зору опиммізації, урлів вебсторінок.

Почнемо з того, що коли ви стоїте на етапі вибору ЦМС, то взнайте, чи може вона робити чисті, зрозумілі людям урли. Якщо ж ви звикли до певного двіжка і він такої можливості не має, то варто подумати чи такий він добрий для нових проектів.

Я користуюсь Друпалом, при інсталяції одразу вмикаю функцію клін урлз. Потім ставлю модуль AutoPath. Якщо сторінок дуже багато, то урли автоматично генерую ним. Для особливо важливих сторінок я прописую вручну, або якщо сайт на пару сторінок і рідко оновлюється, то теж ручками, щоб не перевантажувати систему зайвими модулями.

В результаті посилання виглядає, наприклад так: http://renaultmaster.com.ua/авто-запчастини-витратні-матеріали-рено-мастер. При цьому потрібно грамотно підібрати ключові слова, при тому, щоб вони мали пряме відношення до вмісту сторінки :)

Чув думку, що додавання в кінці урлу псевдорозширення .html допомагає повисити видачу. Зараз експерементую із цим теж (http://renaultmaster.com.ua/авто-запчастини-кузови-рено-мастер.html).

Як Ви помітили, у всіх моїх урлах кирилиця, це дає добрий сео-ефект.  Показую приклад: http://netishyn.com.ua/топографічна_карта_нетішина.
А тепер дивіться:

Ще хочу застерегти, що це не основне в оптимізації, потрібно зробити ще купу всього, щоб вибити все лайно із конкурентів і попасти в топ Гугла, та все ж чисті кириличні урли роблять Ваш сайт кращими і для пошукових роботів і, що головне, - людей!

0 comments:

Post a Comment